Ångermanlands näst bästa fotbollslag 2018 har sin verksamhet på en ort i en bygd med cirka 200 invånare.
För att nå framgång med det befolkningsunderlaget krävs att du är lite eljest och mycket målmedveten.
Det är Gottne IF. Föreningen Annorlunda.
Mats Falck är ordförande i föreningen, assisterande tränare till Roger Dannberg, visionär och eldsjäl.
Han har varit med på hela den fantastiska resa som tagit Gottne från division V till division II.
– Vi har framstått som udda och säkert också lite obekväma för somliga, men vi har valt vår egen väg och vi har fått många supportrar som gillar det vi gör, säger Mats.
Supportrar även bland företagare, som valt att sponsra den lilla föreningen med det stora hjärtat och som bidragit till att Gottne IF kunnat höja sin sportsliga nivå steg för steg.
– Det går inte att nå division II genom att bara samla spelare från närområdet. Vi har valt att skapa en mix av spelare från trakten och nyanlända, spetsat med duktiga killar som kommit hit för att utvecklas som både spelare och människor, säger Mats.
Gottne IF har genom sitt ställningstagande för inkludering och mångfald och mot rasism, åstadkommit en spännande mosaik av olika kulturer.
Lite som Östersunds FK i Allsvenskan.
– Vi vill både vinna matcher och bidra till ett bra samhälle, hjälpa människor in i samhället och stå upp mot mörka krafter.
– Vi har visat att det här går att förena, säger Mats Falck.
Det har inneburit en hel del diskussioner mot oliktänkande och skarpa ställningstaganden i medierna, men det har varit värt det.
Alla gånger.
– Jag är lika stolt över vad vi presterat på fotbollsplanerna som det vi gjort för olika individer, genom vårt integrationsprojekt, våra sociala projekt och att jobba med HBTQ–frågor.
– Vi har både sett till att skapa arbetstillfällen och fått nyanlända att hitta en trygg bas i Örnsköldsviks kommun, vilket i sin tur gett åtskilliga miljoner kronor till kommunkassan.
Mats menar att den kritik som Gottne IF fått, att påstås vara ”ett invandrarlag” och att man ”värvat sig till framgång”, bygger på okunskap och avundsjuka.
– Vi har anpassat oss till dagens samhälle och engagerat oss mer än bara som en idrottsförening. Lyckligtvis är de flesta positivt inställda till det.
Spelare som inte agerat i enlighet med Gottne IF:s värdegrund passar inte in i föreningen och ganska naturligt försvunnit ifrån den.
– Det är viktigt att vara konsekvent, oavsett vad det gäller. Är du en tongivande spelare men inte ställer upp på vad föreningen står för, kan du heller inte vara en del av den, säger Mats.
En av de spelare som anslutit till Gottne IF på senare år är lagkaptenen Johannes Thelin, som kom från Kramfors–Alliansen inför förra säsongen. Detta då han började studera i Umeå.
Han berättar så här:
– Jag kände till både Mats Falck och Roger Dannberg sedan tidigare och hade en positiv bild av båda. Vi ser fotboll på samma sätt. De brinner för föreningen och jag värdesätter mycket hur de står upp för viktiga saker som integration och allas lika värde.
– Det är fantastiskt viktigt och fler klubbar bör definitivt ta efter det.
2019 blir det återigen heta derbyn mot lokalrivalen Anundsjö IF.
Bredbyns stolthet är tillbaka i tvåan efter en säsong i trean och hårdsatsar.
Konkurrensen mellan Gottne IF och Anundsjö IF är stark och djupt rotad i många som varit med i föreningarna ett tag. Mats Falck är en av dem.
– Jag säger inte att den ena är sämre än den andra. Vi arbetar bara på olika sätt och båda föreningarna behövs.
– För mig handlar allt om att fortsätta jobba för Gottne IF och se hur långt vi kan nå. Jag tror inte att division I är en utopi, säger Mats Falck.