Tre mackor ocn tre snapsar var en av sommarens kulinariska höjdare.

801
Foto: Olof Wigren.
Annons

Jag har ätit och druckit mycket gott i sommar. Hemma, hos goda vänner och på olika restauranger.

Till de mest minnesrika smakupplevelserna hör strömmingsrätterna hos min mor – hennes gravade strömming är enastående! –, slottssupén på Verkö slott i Storsjön, efterrätten bestående av rabarberkompott och vitchokladmousse på Skuleskogens pensionat, de italienska delikatesserna på Enoteket i Norrköping och den storslagna skaldjursplatån på Göstas i Smögen.

Det var också på Smögen jag njöt av sommarens mest kulinariska höjdare:

Tre mackor och tre snaps på Skärets krog (bilden).

En lika enkel som underbar komposition.

En macka med skagenröra, en med räkor och lokal ost och en med gubbröra. Var för sig kompletterade med passande akvavit.

Rena drömmen för en sån som jag.

För övrigt har jag ätit surströmming tjugo gånger hittills i år och avser att inmundiga surströmning många gånger till innan vi kliver in i 2019. Apropå godsaker.

Annons