White Guide är den svenska light-varianten av den världsberömda restaurangguiden Guide Michelin. Blir du upptagen och stjärnbelönad i den, är du lyckligt lottad.
Svenska White Guide är också prestigefylld. Här bedöms inte bara restauranger utan även caféer. I den senare kategorin har Ångermanland två representanter i White Guide. Café Måsen på Ulvön och Skogs-Hildas i Ullånger.
– Det är både glädjande och hedrande, säger Skogs-Hildas ägare Ingrid Ölund.
För henne är det tredje året i följd som hon är med i White Guide och hon tror att detta bidragit till att hon haft ännu fler kunder än tidigare de senaste året.
White Guide har gett Skogs–Hildas gott betyg för både miljö, service och bakverk.
Det sistnämnda var ytterst väntat. Ingrid Ölund har vunnit flera guld i olika kategorier i SM i Mathantverk genom åren.
Det var 2005 som hon startade upp sitt bageri i Björnåsby i Nordingrå och bland annat blev känd för sitt barkbröd.
Den korta turistsäsongen i kombination med att Björnåsby inte ligger så centralt, gjorde att hon 2010 flyttade in verksamheten till Ullånger och samtidigt öppnade café.
– Ett bra beslut som gjort att jag fått snurr på det på ett helt annat sätt. Under sommaren hinner jag knappt baka och jag har även regelbundet grupper som kommer hit utanför ordinarie öppettider.
– Folk uppskattar verkligen bröd bakat på ekologiska råvaror som är gjorda med kärlek, säger Ingrid Ölund.